Veelgestelde vragen over ooglidcorrectie

Wij zijn als privekliniek gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Hieronder kunt u de veelgestelde vragen over ooglidcorrecties vinden. Mocht u na het lezen van de veelgestelde vragen nog vragen hebben, neem dan contact op met onze kliniek via deze link.

Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Een ooglidcorrectie wordt nooit vanuit een basisverzekering vergoed.

Een bovenooglidcorrectie wordt wordt in sommige gevallen wel vergoed. Echter moet u er wel rekening mee houden dat om in aanmerking te komen voor een vergoeding u moet voldoen aan zeer strenge eisen. 

Als u een aanvullende verzekering heeft dan is er een kans dat u het vergoed krijgt. Het moet dan wel medisch noodzakelijk zijn. Denk hierbij aan een aangeboren afwijking of een chronische aandoening. Bovenoogleden worden alleen vergoed als de huid meer dan 50% over de wimpers, voor de pupil, hangt. Daarnaast is het goed na te vragen bij uw verzekering met welke klinieken en ziekenhuizen ze samen werken. ABC Clinic heeft geen contract met een zorgverzekeraar. De volgende personen komen in aanmerking voor een ooglidcorrectie:

  • Indien de desbetreffende persoon is geboren met een afwijking;
  • Indien de desbetreffende persoon te maken heeft met een chronische aandoening waarmee hij of zij is geboren;
  • Indien de verlamming of verslapping van het bovenooglid ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaakt. Dit is van kracht wanneer de onderrand van uw bovenooglid of het huidoverschot op uw bovenooglid 1 mm boven het centrum van het pupil hangt.


Klik hier voor meer informatie

Contact opnemen

Maak een afspraak
Of bel ons: 076 - 542 31 54
Maandag t/m zondag
van 8h00 tot 22h00
Stel een vraag
Contactgegevens